Docenten.

Docenten.

Sven Borst

Jiujitsu/Judo

Marco Borst

Bujinkan/Judo

Dennis Wensink

Dennis Wensink

Judo/Jiujitsu

Sven Borst.

Jiujitsu en Judo docent

Ik ben Sven Borst, de eigenaar van Sakura Budo. Op 4-jarige leeftijd ben ik begonnen met Judo en op 6-jarige leeftijd met Jiujitsu. Tweede dan Judo en Vijfde dan Jiujitsu. Op gegeven moment ben ik gaan kickboxen/MMA en boksen. Wedstrijden gedaan. Maar mijn hart ligt in de Budo.

Ik ben ook voorzitter van de Jiujitsu commissie van district Oost-Nederland en organiseer een jaarlijks international toernooi. Ik sta 4 dagen in de week zelf op de mat om te trainen. De ringsporten zijn leuk maar de club draait om Judo en Jiujitsu, omdat de filosofie van Budo ongeacht alle verschillen ze allemaal dezelfde structuur krijgen en tot hetzelfde eindresultaat komen. Ze groeien mentaal en fysiek, wat je leven structuur en beheersing biedt. Ik geef al 17 jaar Judo in het speciaal onderwijs aan kinderen met ADHD, autisme en soortgelijke.

Marco Borst.

Oprichter Sakura

Jiujitsu, Bujinkan en Judo docent

Met 25 jaar ervaring in een mix van vechtsporten zoals Karate, Kickboksen, Judo, Jiujitsu en Bujinkan, is Sakura Budo ontstaan. We zijn niet zomaar een dojo; we zijn een thuisbasis waar we aan onszelf werken, met Budo als onze gids voor een sterker karakter en een gezonder leven in de samenleving.

De kern van Sakura? Dat zijn onze lessen in Judo, Jiujitsu en Bujinkan. Dit zijn de tools die we gebruiken om te groeien. “Het overnemen van de fakkel van mijn leermeester Henk Schulte in 1996 was niet alleen een eer, maar ook een belofte om zijn levenswerk met hart en ziel voort te zetten” zegt Marco.

Als Judo en Jiujitsu docent heb ik gezien hoe Sakura is uitgegroeid tot de sterke Budo dojo die het nu is. Een plek waar we allemaal, jong en oud, samen komen om te leren en groeien.

Met een geweldig team van docenten weet ik dat de toekomst van Sakura in goede handen is. Sakura Budo is onze dojo, waar we elke dag samen trainen, leren en sterker worden.

Dennis Wensink

Dennis Wensink.

Judo docent

In 2000 ben ik begonnen met judo bij DIO, hier heb ik les gehad van meester Herman. Herman heeft mij uiteindelijk gevraagd om hem te assisteren tijdens zijn lessen. Hier groeide de passie voor het lesgeven. Samen met Herman hebben we een G-judo groep gestart. Hiervan heb ik veel kunnen leren en kunnen groeien in het les geven. Voor het behalen van mijn bruine band ben ik begonnen met trainen bij Sakura. Inmiddels is het uitgegroeid tot het behalen van mijn 3e dan judo en mijn judo leraar A opleiding. Dit geeft mij de mogelijkheid om mijn eigen groepen te kunnen draaien bij Sakura. De rest van de uren help ik meester Sven en draaien we samen de groepen.

Mijn doel met lesgeven is voor iedere judoka anders, ik wil het beste uit iedereen halen. Ik kan ervan genieten als soms na veel oefenen een techniek bij een judoka lukt. Soms met kleine stapjes en soms met het behalen van een zwarte band. Ik hoop dit nog vele jaren te mogen blijven doen en nog vele mooie stappen in het judo te mogen maken.