Bujinkan + Japanse Karakter.

De originele japanse krijgskunst is meer een studie dan een sport. Je leert erin overleven. Het bestaat uit 9 scholen met elk een eigen kenmerk. 3 ninjascholen en 6 samuraischolen. Deze zijn samengevoegd om het niet verloren te laten gaan. 

Het bestaat uit

  • Alle Japanse wapens,
  • Ongewapend,
  • Je traint in een zwart pak.

Wat heb je nodig

  • Je kunt bij ons komen trainen vanaf 7 jaar.
  • Je draagt een witte gi, een wit pak met bijbehorende band.
  • Het bandensysteem

Bujinkan-teken Dr. Masaaki Hatsumi is oprichter van de Bujinkan Dojo, (goddelijke krijger) trainingshal de goden. Dr. Masaaki Hatsumi is grootmeester in de volgende 9 scholen ( Soke )

Van de bovenstaande scholen zijn er 6 oude Samurai scholen en de overige 3 zijn Ninja scholen. Sommige scholen zijn ouder dan 3000 jaar oud en als je Bujinkan wilt trainen waan je jezelf in oude tijden, de tijden van de slagvelden, krijgers methode.

Alle Japanse wapens zijn aanwezig binnen Bujinkan, Bujinkan leert je vooral te overleven. Naast de grote aanwezigheid van traditionele wapens is er een groot gedeelte Taijutsu. Dit leert je de juiste afstand inschatten tussen jouw en je tegenstander, Bujinkan wordt ook wel genoemd de kunst van de afstand ( The art of distance ) dit leer je vooral door de kennis van Taijutsu.

Binnen Bujinkan is het mogelijk om zelf kennis op te doen die je weer kunt weerleggen aan ander verwante Budovormen. Bujinkan staan dus niets in de weg, het geeft alleen meer inzicht in hoe het was.